Carn de vedella i corder ecològiques

Carn ecològica de Vedella Bruna dels Pirineus

Disposem de l’única granja ecològica comunitària a Catalunya situada a Sort, dins la Finca Cassovall. La nostra comarca, el Pallars Sobirà , té molts ramaders ecològics de boví. Ells porten els vedells a la granja on des de La Cooperativa fem les últimes fases de creixement i la comercialització de la carn.

Des del naixement fins als 7 mesos d’edat, els animals estan en règim tradicional extensiu pasturant en els prats o a la muntanya.

En la següent fase d’engreix ecològica l’alimentació es basa en farratge complementat amb pinso ecològics.

El resultat és una carn amb unes característiques diferencials:

Color més roig degut a l’exercici físic que realitzen els animals i menys greix.

Nivells d’Omega-3 més elevats que altres carns de vedella convencionals.

Benestar animal, ja que els vedells pateixen menys estrès, tenen més espai i aquest és obert. Tot això repercuteix en l’estat de salut dels animals i per tant en la qualitat nutricional de la carn.

Lliure de fàrmacs i altres substàncies, fruit de la manca de malalties i de la normativa ecològica que dicta la producció ecològica a Catalunya.

Carn ecològica de corder

Les explotacions d’oví aposten per races autòctones, com la raça Xisqueta.

En aquest cas, les explotacions d’oví són extensives, tancant sols els animals a les nits. Pasturen pels prats i la muntanya. Els corders no se separen mai de la mare, com s’ha fet sempre tradicionalment a la muntanya. També mengen herba i un complement de pinso ecològic a la fase final de l’engreix.

La carn de corder es considera una de les més digestibles i la nostra és especialment gustosa i tendra.

[iconlink url=’https://www.cooppallars.com/wp-content/uploads/2015/03/Triptic-amb-logo-gencat-i-ministerio.pdf’ text=’ENLLAÇ AL TRÍPTIC EXPLICATIU DE CARN DE VEDELLA I CORDER ECOLÒGIQUES’]

IMG_2351

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *